borstel

 


DeĀ borstelcavia heeft meerdere rozetten en kammen over het lichaam zitten. Ideaal zijn 4 lichaamsrozetten, 2 heuprozetten, 2 achterhand rozetten en 2 schouderrozetten. Verder verhoogt een rozet op het neusbeen de waarde van het dier. Minimaal moet een borstel 8 rozetten hebben. Het haar is ca. 3.5 cm lang.
Het lichaam van de borstelcavia is breed, krachtig en gespierd. De schouders en achterkant zijn qua breedte aan elkaar gelijk. De cavia heeft een ronde kont en geen staart. Zijn ogen zijn groot, rond en glanzend. De oren hangen een beetje.
De Borstelcavia is een wat drukkere cavia dan de andere rassen. Zo als zijn haar is, zo is zijn karakter ook wel te noemen. Dat maakt ze niet minder leuk of lief, maar soms is het handig om daar rekening mee te houden.

 

 

 

 

 

Borstels worden in bijna alle kleuren gefokt, maar niet alle kleuren zijn erkend. Goudagouti, Zilveragouti, Zwart, Rood, Wit (roodoog en donkeroog), Brindle, Schildpad, Driekleur (zwart-rood-wit), Zwartbont, Roodbont, Zwartschimmel, Roodschimmel en Gemengd Schimmel. De Borstelcavia is in Satijn ook erkend in de kleur Rood.